Friday , 26 April 2024

Πλήθος κόσμου στις απεργιακές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου δίνει το “παρών” στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο “μέτωπο” της ακρίβειας.

“Δίνουμε σήμερα το παρών με μεγαλύτερη συμμετοχή από την κινητοποίηση της ΔΕΘ προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα: Φτάνει πια! Η ακρίβεια τσακίζει, το βαρέλι της λιτότητας δεν έχει πάτο και ο μισθός τελειώνει τις δύο πρώτες εβδομάδες. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός δεν φτάνει ο μισθός. Απαιτούμε τώρα αύξηση κατώτατου μισθού και στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Το καλάθι του νοικοκυριού ότι είναι προσχηματικό μέτρο, το οποίο δεν ανακουφίζει τις ευάλωτες οικογένειές” τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Θεοχάρης Κυπριανίδης στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

“Καμία αναμονή-Καμία ανοχή” είναι το κεντρικό σύνθημα της προσυγκέντρωσης και πορείας του ΠΑΜΕ, ενώ το μήνυμα στο κεντρικό πανό στην προσυγκέντρωση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι “Θέλουμε ζωή όχι επιβίωση, τους ανατρέπουμε τώρα”.

Τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν – όπως πάντοτε – μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και αναρχικές συλλογικότητες και ομάδες βρέθηκαν στην Καμάρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *