Friday , 26 April 2024

Αμνοερίφια: Από 12,5-15 ευρώ/κιλό του γάλακτος στα κρεοπωλεία – Από 9,69 – 10,99 ευρώ/κιλό στα σούπερ μάρκετ

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται η αγορά τρεις ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα. Το «καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ ανταγωνίζεται τις τιμές των κρεοπωλείων όσον αφορά τον πασχαλινό οβελία. Όμως, όπως υπογραμμίζει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) Σάββας Κεσίδης «Οι τιμές που έχουμε από τη Μεγάλη Εβδομάδα για το ελληνικό αμνοερίφιο του γάλακτος σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου από τα 12,5 μέχρι και τα 15 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή αν είναι μακριά από σφαγεία, αν τα παίρνουν από έμπορο ή όχι. Αλλά το υπογραμμίζω μιλάμε για το αρνάκι ή το κατσικάκι γάλακτος ελληνικό. Δεν μιλάμε ούτε για το β’ κατηγορίας δηλαδή το ελλιποβαρές ή το υπέρβαρο. Δεν μιλάμε ούτε για το ελληνοποιημένο και δεν μιλάμε ούτε για το απογαλακτισμένο». Και προσθέτει «σε σχέση με πέρσι είναι ίδιες οι τιμές. Εμείς είμαστε παραδοσιακά κρεοπωλεία. Δεν αλλάζουμε τιμές στις αγορές κάθε μέρα». Τέλος, συμβουλεύει τους καταναλωτές «καλό θα είναι ακόμη και σήμερα να πάνε να ψωνίσουν γιατί, το Μεγάλο Σάββατο, οι καταναλωτές της τελευταίας στιγμής που περιμένουν να πέσει το αρνί θα φάνε χοιρινό. Γιατί με όλη αυτή την κατάσταση που έγινε από την προηγούμενη εβδομάδα με τα σούπερ μάρκετ εμείς ως κρεοπώλες έχουμε πάρει πολύ λιγότερες ποσότητες από πέρισι και από πρόπερσι και ήδη έχουμε σχεδόν ξεπουλήσει τα αμνοερίφια».

Χαμηλότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ
Από 9,69 ευρώ το κιλό ξεκινούν οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα» ενώ έως μισό ευρώ ακριβότερα διατίθεται το κατσίκι, με βάση τις τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Στις 11 από τις 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Πάσχα» η τιμή του αρνιού είναι έως 9,99 ευρώ/κιλό. Στο σύνολο των αλυσίδων η τιμή του κατσικιού δεν υπερβαίνει τα 10.99 ευρώ/κιλό.

Σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης το εορταστικό ωράριο θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο. Η αγορά στην πόλη θα λειτουργήσει εξής:
Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα είναι ανοιχτά από 10:00 π.μ. – 21:00 μ.μ.
Μ. Παρασκευή, 14/4/2023, από 13:00 μ.μ.– 19:00 μ.μ.
Μ. Σάββατο, 15/4/2023, από 10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.
Το Πάσχα, 16/4/2023, Κλειστά
Δευτέρα, 17/4/2023, Κλειστά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *