Friday , 26 April 2024

Γιατί οι “γαλάζιοι” βουλευτές δεν διεκδικούν μια καλύτερη Θεσσαλονίκη;

Του Γ.Κατσιάνη

 «Άφωνοι, άβουλοι, εξαφανισμένοι. Καμία πρωτοβουλία, καμία κριτική, καμία ανάδειξη θεμάτων. Λες και η Θεσσαλονίκη δεν έχει προβλήματα, δεν υστερεί σε υποδομές, δεν υστερεί σε εισοδήματα».

Έτσι περιέγραψε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σαουλίδης τους βουλευτές της ΝΔ.

Δυστυχώς, πρόκειται για μια πραγματικότητα.

Κάτι που δεν ισχύει για τους βουλευτές άλλων περιοχών και όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος.

“Όταν ένα πρόβλημα αφορά τον τόπο τους, τότε οι βουλευτές όλων των κομμάτων ενώνονται και διεκδικούν άμεσα λύσεις”, μου έλεγε έμπειρος πολιτικός για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Κρήτης.

Ανάλογη δυναμική έχουν οι βουλευτές και άλλων περιοχών της χώρας, όπως της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει και οι τοπικοί βουλευτές της πλειοψηφίας το πάνε “χαλαρά”, εδώ και χρόνια.

Φταίει ο πολυπολιτισμικός αέρας της πόλης, η μεγάλη απόσταση από το κέντρο (Αθήνα), η έλλειψη ενδιαφέροντος για την τοπική ανάπτυξη;

Προφανώς, λίγο απ’ όλα για να έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη την εικόνα μιας πόλης που δεν αποτελεί κέντρο των εξελίξεων (βλέπε μητρόπολη των Βαλκανίων) όπως θα έπρεπε να είναι αλλά τμήμα της ελληνικής περιφέρειας.

Μήπως τελικά πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις θέσεις και τα κριτήρια μας για την πολιτική και να αναπροσαρμόσουμε τις επιλογές μας;

Διότι πολύ απλά “κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν” και σίγουρα θέλουμε τα καλύτερα για τη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *