Friday , 26 April 2024

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Απ.Τζιτζικώστας – Επιτροπή Περιφερειών Ε.Ε.: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου του κ.Τζιτζικώστα στην Τουρκία

Ως “απαράδεκτη κατάσταση” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., Βάσκο Άλβες Κορντέιρο, την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα. Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για την εν λόγω συμπεριφορά της Τουρκίας καταθέτει από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

Ο κ.Τζιτζικώστας, στο μεταξύ, επέστρεψε στην Ελλάδα τα ξημερώματα, συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στην Ελλάδα τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην πτήση επιστροφής του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Λίγο πριν τη 01:00 αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τζιτζικώστας. “Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά”.

“Πλήρης αλληλεγγύη στον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία για να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση – ARLEM” αναφέρει συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κορντέιρο και προσθέτει: “Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Τουρκία για την υποστήριξη. Αυτή η κατάσταση είναι απλώς απαράδεκτη. Ζήτησα από το προεδρείο της ARLEM να το εξετάσει στην επόμενη συνεδρίαση εν όψει της κατάλληλης απάντησης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *