Friday , 26 April 2024

Κινούνται νομικά οι γονείς της οκτάχρονης που τραυματίστηκε σοβαρά (ακρωτηριασμός δαχτύλου) σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε η μητέρα του οκτάχρονου κοριτσιού, που υπέστη σοβαρό τραυματισμό (ακρωτηριασμό δαχτύλου) χθες το απόγευμα σε τσουλήθρα σε παιδικά χαρά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Καλλιδοπούλου. Η μικρή τραυματίστηκε στο μικρό δάχτυλο του δεξιού της χεριού ενώ έπαιζε στην τσουλήθρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενωθεί το ακρωτηριασμένο δάχτυλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του χειρουργείου, το οποίο κράτησε έξι ώρες, αλλά οριστική εικόνα θα υπάρχει μετά από τουλάχιστον 48 ώρες.

“Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της. Με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους”, δήλωσε ο πατέρας της μικρής στην ΕΡΤ3 και υποστήριξε ότι το ατύχημα οφείλεται σε κακοτεχνία της τσουλήθρας, συγκεκριμένα σε κενό ανάμεσα στη λαμαρίνα και το τοίχωμα, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί.

Στην εν λόγω τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητα της και στη συνέχεια έκλεισε-σφραγίστηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης όλη η παιδική χαρά. Σύμφωνα, πάντως, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδη, οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού.

Αναλυτικότερα, από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης, δήλωσε σχετικά: “Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην”οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού. Η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες. Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *