Friday , 26 April 2024

Ν. Κεραμέως: Καταδικάζει τις μηνύσεις εκπαιδευτικών από γονείς – αρνητές

Την πρακτική της άσκησης μηνύσεων σε βάρος εκπαιδευτικών, εκ μέρους γονέων που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα κατά της διασποράς της Covid-19, καυτηρίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε τηλεοπιτική συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, τόνισε πως υπάρχει νομοθετική διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. «Οι  εκπαιδευτικοί μας κάνουν το καθήκον τους, κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε.

Στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί – φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το κράτος, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν εφαρμόζεται το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για όσα παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο, λόγω νόσησης. Όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς, σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε, στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό υπερβαίνει το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%.

Τέλος, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα ΑΕΙ, ώστε να διεκπεραιώνονται οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *