Friday , 26 April 2024

Στα τέλη Απριλίου η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού-Πάσχα με ανοιχτά ξενοδοχεία «βλέπει» το υπουργείο Τουρισμού

Του Γ. Κατσιάνη

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός, μετά τις απώλειες 10 δισ. ευρώ  που κατέγραψαν πέρυσι τα έσοδα, λόγω της πανδημίας.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, παράγοντες του υπουργείου Τουρισμού φέρονται να έχουν διαβεβαιώσει ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες ότι η εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί την περίοδο του Πάσχα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί ξενοδόχοι έχουν ανακοινώσει ήδη από τώρα την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων στα τέλη Απριλίου, ακόμα και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

«Ήδη θεωρούμε χαμένο το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς και εξακολουθούν να σωρεύονται απώλειες. Το να σωθεί πάση θυσία το καλοκαίρι γίνεται πλέον στοίχημα επιβίωσης αλλιώς θα μιλάμε για το απόλυτο σενάριο καταστροφής», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, με την ζημία για τον ξενοδοχειακό κλάδο να ξεπερνά πέρυσι τα 6,5 δισ. ευρώ.

Με βάση τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Μάρτιος αναμένεται να είναι και ο τελευταίος μήνας όπου θα διατηρηθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.  

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν ότι δεν θα χρειαστεί σε όσους ταξιδέψουν εντός της ελληνικής επικράτειας, αν και θεωρούν ότι θα ισχύσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτό το καλοκαίρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *