Friday , 26 April 2024

Άγνωστες πτυχές της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. φέρνει στο “φως” ο Δημήτρης Στρατούλης

Του Γ.Κατσιάνη

Άγνωστες πτυχές της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει στο βιβλίο του με τίτλο “8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος-Αύγουστος 2015” ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Δημήτρης Στρατούλης.

Στο βιβλίο που θα παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 18.30 στο βιβλιοπωλείο – πολυχώρο  Μαλλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια» (Δημητρίου Γούναρη 39) στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αναδεικνύει την έντονη πολιτική διαμάχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι οι εσωκομματικές διεργασίες και οι αποφάσεις της ηγετικής ομάδας του που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των εξελίξεων, δεν ήταν μονόδρομος.

Επιπλέον, ο κ. Στρατούλης αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 και κάνει ειδική αναφορά για την “μνημονιακή συνθηκολόγηση”, όπως την χαρακτηρίζει, της τότε κυβέρνησης με τους δανειστές.

Για το βιβλίο του κ. Στρατούλη θα μιλήσουν ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστας Λαπαβίτσας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ25,Μιχάλης Κριθαρίδης, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Χρήστος Λάσκος και η συντονίστρια της ΛΑΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Σουλτανίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *