Friday , 26 April 2024

Θεσ/νίκη: Δρομολογείται η κατασκευή καταφυγίου για σκάφη αναψυχής στην περιοχή του “Ποσειδωνίου”

Σχέδια για τη δημιουργία καταφυγίου εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και ναυταθλητισμού στη θέση “Ποσειδώνιο” (σ.σ.κολυμβητήριο), βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις ελλιμενισμού σκαφών και να γίνονται εκεί δράσεις ιστιοπλοΐας. Θετική γνωμοδότηση στη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έδωσε, πρόσφατα, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενώ σύμφωνα με τον Ναυτικό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας που προωθεί το project, προβλέπεται η δημιουργία του ναυταθλητικού κέντρου στο σημείο ανάμεσα από το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο και το χώρο του παραλιακού μετώπου δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής. Εκεί σε χερσαίο χώρο 8.600 τ.μ. – σύμφωνα με τον σχεδιασμό – θα αναπτυχθούν λιμενικές και χερσαίες εγκαταστάσεις προσβάσιμες στο κοινό.

Για ένα σημαντικό έργο που θα αναδείξει την περιοχή έκανε λόγο σε δηλώσεις της από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σύμφωνα με την οποία το έργο αυτό θα ενσωματωθεί στο ενιαίο παραλιακό μέτωπο που πρόκειται να διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα έχουν δυναμικότητα 130 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 30 μέτρων, ενώ το συνολικό μήκος των κρηπιδωμάτων θα είναι 680 μέτρα και των πλωτών στοιχείων 190 μέτρα. Το καταφύγιο εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και ναυταθλητισμού θα περιλαμβάνει επίσης προσήνεμο μώλο, κτιριακές υποδομές και χερσαίες διαμορφώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *