Friday , 26 April 2024

Θράκη: Καταπέλτης για μουσουλμάνο δήμαρχο η έκθεση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα

Στην τελική ευθεία έχει τεθεί το ζήτημα της καρατόμησης του δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ. Καταπέλτης κατά του δημάρχου είναι η έκθεση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα, καθώς διαπιστώνεται σωρεία παράνομων ενεργειών που αιτιολογούν την παύση από τα καθήκοντά του. Οι εξωφρενικές αποφάσεις του δημάρχου Ιάσμου προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος ανέθεσε στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες.


Η… δράση του δημάρχου Ιάσμου
Συγκεκριμένα, ο Μουμίν Οντέρ καρατόμησε τους αντιδημάρχους του δήμου μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητές τους στο πρόσωπό του επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος αποκαλώντας τους μάλιστα «Γκιουλενιστές». Για τους ίδιους λόγους καρατόμησε και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του δήμου και προχώρησε στην ανάκληση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπαλλήλων που απασχολούνταν στον δήμο. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί αλλά αυθαίρετα προχώρησε στη σφράγιση της Ταμειακής υπηρεσίας της τοπικής αρχής. Μετέφερε ακόμη υπηρεσίες εκτός της έδρας του δήμου Ιάσμου, ενώ ανέθεσε παράλληλα καθήκοντα σε υπαλλήλους του. Αδικαιολόγητα ανακάλεσε τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων και έφτασε στο σημείο να προσβάλει τη διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης εμφανίζοντάς την στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου η ίδια να παραιτηθεί, γεγονός που τελικά πέτυχε. Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μονίμων υπαλλήλων του δήμου. Τη ίδια ώρα ευθύνεται και για τη μη εκταμίευση της πάγιας προκαταβολής, αποστερώντας από το δήμο Ιάσμου ένα σημαντικό κονδύλι.


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο
Ενδεικτικό του πλήθους αλλά και του μεγέθους των παρανομιών στις οποίες προχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου είναι το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην αιτιολογημένη ακύρωση 17 συνολικά αποφάσεων του! Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της παύσης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εισαχθεί σχετικό θέμα στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να διευθετηθεί η υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *