Sunday , 28 April 2024

Λιβύη: Τραγωδία με 5 νεκρούς στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής -Τριήμερο πένθος

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο δυστύχημα με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πέντε είναι οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα.

Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις

Κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τον θάνατο των τριών στελεχών τους και δύο πολιτών κατά την ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο επαναπατρισμός
Περίπου στις 7.00 σήμερα το πρωί έφτασε στην Ελευσίνα το C-130 με 14 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν ενώ ένα μεταφορικό C27 μετέφερε τις σορούς των πέντε. Όσον αφορά τους τραυματίες, υπάρχουν κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι και όλοι θα μετακινηθούν προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας όπου και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αγώνας δρόμου για να επαναπατριστούν το ταχύτερο δυνατόν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καθώς ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση μια και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Το χρονικό της τραγωδίας
Η αποστολή είχε προσγειωθεί χθες στις 12.30 μετά το μεσημέρι στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, «ήταν σφοδρότατη η μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους». Σοκάρουν οι εικόνες από τα δύο φλεγόμενα οχήματα, με ανθρώπους να κρατούν τα κεφάλια τους και τα φάρμακα που μετέφερε η ελληνική αποστολή φαίνεται να είναι σκορπισμένα παντού. Θερμά συλλυπητήρια στους «Έλληνες αδερφούς», εκφράζει ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «πραγματικά τρομακτικό δυστύχημα με απολογισμό 4 νεκρούς και 15 τραυματίες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *