Friday , 26 April 2024

Μ.Σχοινάς: “Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια μάχη αξιοπρέπειας” – “Δεν θα καταφέρουν να την αμαυρώσουν”

«Η Ευρώπη είναι γεμάτη φως, λίγες μόνο στιγμές πήγαν κάποιοι να τη σκοτεινιάσουν. Δεν τα κατάφεραν. Και σας διαβεβαιώ, σήμερα εδώ από τη Θεσσαλονίκη, ότι ούτε τώρα θα μπορέσουν να την αμαυρώσουν» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην αποψινή εκδήλωση απονομής βραβείων «Ελληνική Αξία» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον ίδιον, επίσης, “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία διαφάνειας, ώστε να συνεχίσει να είναι το επίκεντρο του δημοκρατικού μας πολιτισμού και τίποτα λιγότερο από αυτό. Εμείς, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για τη μάχη κατά της διαφθοράς, που ήδη αναγγείλαμε. Βέβαια, καμία συστημική βελτίωση δε θα είναι ικανή να λύσει το πρόβλημα, όταν λείπει το ήθος της ατομικής ευθύνης».

Ο κ.Σχοινάς εξέφρασε επίσης έντονη αισιοδοξία για καλή εξέλιξη την ερχόμενη Δευτέρα όσον αφορά το θέμα του πλαφόν του φυσικού αερίου (σ.σ. στην σχετική σύσκεψη των υπουργων Ενέργειας της Ε.Ε.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *