Sunday , 28 April 2024

Οι Θεσσαλονικείς το… τσικνίζουν την Τσικνοπέμπτη – 100% οι κρατήσεις στα μαγαζιά

Τσικνοπέμπτη αύριο, 7 Μαρτίου, και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν πληροφορίες για το σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει στην περιοχή τους προκειμένου να ξέρουν εάν θα το… τσικνίσουν έξω ή μέσα σε μαγαζί ή σπίτι. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης «υπάρχει πληρότητα 100% σε όλα τα καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης για όλη την ημέρα.Τα καταστήματα θα είναι ασφυκτικά γεμάτα λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και των μετεωρολόγων».

Γιορτή στην… καρδιά της πόλης
«Είναι μια μέρα γιορτή της πόλης η Τσικνοπέμπτη», υπογραμμίζει ο κ. Επιτροπίδης. Και προσθέτει «η γιορτή της πόλης γίνεται στο κέντρο ως επί το πλείστον. Το έθιμο θα συνεχιστεί και φέτος και επειδή λόγω του άστατου καιρού είναι δύσκολο να κατέβει ο κόσμος στο κέντρο και να διασκεδάσει στους δρόμους η διασκέδαση μεταφέρεται μέσα στα καταστήματα. Δεν θα μπορέσουν να γίνουν αυτά τα υπαίθρια πάρτι που γίνεται αυτή την ημέρα. Θα διασκεδάσουμε όλοι μέσα στα καταστήματα». Δεν παραλείπει να συμβουλεύσει πως «όσοι δεν έχουν προνοήσει να κάνουν αύριο προκράτηση σε κάποιο κατάστημα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γυρνούν από μαγαζί σε μαγαζί παρακαλώντας για κάποιο τραπέζι που δεν θα μπορέσουν δυστυχώς να βρουν».

Τί καιρό θα κάνει
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, κάνει λόγο για άστατο καιρό σε ορισμένες περιοχές με τα μετεωρολογικά δεδομένα ωστόσο να μην καθιστούν απαγορευτικό το… παραδοσιακό τσίκνισμα. «Την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά στα κεντρικά και στα βόρεια της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός», αναφέρει μεταξύ άλλων ο διευθυντής της ΕΜΥ. Στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα υπάρχουν αύριο νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *