Friday , 26 April 2024

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών προσφεύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να λάβει απαντήσεις σχετικά με τις σημαντικές καθυστερήσεις που υπήρξαν στα έργα υποδομής επί της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Με ερώτηση του προς την Κομισιόν, ο κ. Ανδρουλάκης ζητά πληροφορίες για τους λόγους που επικαλέστηκε η ελληνική κυβέρνηση, με τους οποίους αιτήθηκε τριετή παράταση για “την εγκατάσταση και ανάπτυξη ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας ERTMS στην Ελλάδα και την ολοκλήρωση του έργου στο σημείο του δυστυχήματος των Τεμπών, ήδη από το 2020 (στο τμήμα Δομοκός – Θεσσαλονίκη)”.

“Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα, η Ελλάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2022 και έλαβε τριετή παράταση. Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ενώ η Ελλάδα έχει την υψηλότερη θνησιμότητα ανά σιδηροδρομικά χιλιόμετρα βάσει των εκθέσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA);”, σημειώνει στην ερώτηση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενώ ζητά πληροφορίες και για τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την ενίσχυση της ασφάλειας στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *