Friday , 26 April 2024

Συνταξιούχος γαζώτρια ράβει μάσκες για εργαζόμενους

Σ.Ξανθοπούλου

Είναι 68 ετών, συνταξιούχος γαζώτρια και είναι αναγκασμένη, όπως όλοι
άλλωστε, εξαιτίας των μέτρων για την πρόληψη και ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, να παραμένει στο σπίτι της απομονωμένη ακόμη και από τα τέσσερα αγαπημένα της εγγόνια.


Παρόλα αυτά, κυρία Ματούλα βρήκε τρόπο να γεμίσει δημιουργικά τις ώρες της. Προσφέρει εθελοντικά την εργασία της σε κάποιους συνανθρώπους της που αυτή την περίοδο των περιοριστικών μέτρων παραμένουν στις επάλξεις υπηρετώντας την κοινωνία.
Ως ενεργό μέλος του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και η ίδια, ξεσκέπασε τη ραπτική μηχανή, που της είχε αγοράσει το 1960 ο πατέρας της, πήρε τη μεζούρα και όλα τα σύνεργα του επαγγέλματος και άρχισε να ράβει προστατευτικές μάσκες. Συνολικά, με υλικά που η ίδια αγόρασε, έραψε 120 μάσκες για τους εργαζόμενους στα ΚΑΠΗ και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και τις παρέδωσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστο Γαλανό.


«Είναι το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για αυτά τα παιδιά που με ζήλο και αγάπη αυτές τις δύσκολες ημέρες δεν σταμάτησαν να υπηρετούν τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους που είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στα σπίτια τους. Είναι ένα απλό μήνυμα ευχαριστίας, αναγνώρισης του έργου τους και μια συμβολική πράξη στήριξης αυτών των ανθρώπων που τόσα κάνουν για μας τους ηλικιωμένους» είπε η ίδια.


«Η κυρία Ματούλα, από τα πιο ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας, πήρε μια πρωτοβουλία που μας συγκίνησε, όχι τόσο για την αυτή καθ’ εαυτή αξία της προσφοράς όσο για τη μεγάλη αξία της σκέψης και της κοινωνικής ευαισθησίας που τη διακρίνει» δήλωσε ο πρόεδρος Αρίστος Γαλανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *