Friday , 26 April 2024

Το gov.gr αλλάζει τις σχέσεις πολίτη και δημοσίου

Η σχέση πολίτη και δημοσίου καθώς και η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της βρέθηκαν στο επίκεντρο του Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε πως το gov.gr ξεκίνησε με 501 υπηρεσίες, που υπήρχαν σε πολλά διαφορετικά sites και σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά, παρέχει περίπου 1.300 υπηρεσίες.

“Εκείνο που έχει αυξηθεί είναι η προσφορά αυτών των υπηρεσιών, το gov είναι το νέο πρόσωπο του κράτους. Θα συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ψηφιοποίηση και την απλούστευση των διαδικασιών (μεταβιβάσεις ακινήτων και αυτοκινήτων, ιατρικές βεβαιώσεις κα)”, τόνισε ο κ.Πιερρακάκης και επισήμανε ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουν ενταχθεί 440 έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, εκ των οποίων κάποια έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Δημήτρης Τζοβάρας τόνισε ότι το gov προσφέρει ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης για όλες τις υπηρεσίες, ενώ παράλληλα πολύ σημαντικό είναι και το ζήτημα του data collection μέσω του gov.gr για τον τρόπο που οι πολίτες συναλλάσσονται με το δημόσιο.

“Είμαστε ακόμη στην αρχή, έρχονται πολύ πιο έξυπνες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το κράτος στους πολίτες” σημείωσε ο κ. Τζοβάρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *