Sunday , 28 April 2024

Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε…

Του Γ.Κατσιάνη

Αυτή είναι μία από τις φωτογραφίες που επέλεξε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης για να δείξει ότι “η οικονομία μας ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά: αυτό φαίνεται στις επενδύσεις, στις καταθέσεις, στην απασχόληση, στην αύξηση των μισθών, στην ανάπτυξη”, όπως σημειώνει σε σημερινή ανάρτηση.

“Δεν υποτιμούμε τα προβλήματα, ειδικά αυτό της ακρίβειας. Δεν ισχυριζόμαστε ότι η Ελλάδα έχει γίνει παράδεισος”, επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης.

Αναμφισβήτητα, η αναπροσαρμογή του μέσου μισθού κατά 20,2%, τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί σημαντική εξέλιξη και θα είχε μεγαλύτερη αξία, αν δεν πριονίζονταν από την συνεχιζόμενη ακρίβεια που μετατρέπει την ανάπτυξη σε ύφεση.

Αλήθεια, πόσο συντείνει στην ανάπτυξη της χώρας η αύξηση των τιμών στα βασικά είδη διατροφής, το τελευταίο τρίμηνο του 2023, κατά 10%;

Πόσο αναβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών το γεγονός ότι αγοράζουμε ακριβότερα τα προϊόντα από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.;

Συνεπώς, η αποτύπωση της πραγματικότητας θα ήταν πληρέστερη, αν υπήρχε και κάποια αντίστοιχη φωτογραφία που να καταδεικνύει το μέγεθος της ακρίβειας που πλήττει σήμερα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Προφανώς, σε αυτή την περίπτωση θα ήταν διαφορετικά τα συμπεράσματα από την σχέση αύξησης “μέσου μισθού-κόστους ζωής”.

“Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε…”, όπως έλεγε και το παροιμιώδες προεκλογικό σποτ του 2000…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *