Friday , 26 April 2024

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε εορταστικό ρυθμό κινείται από χθες το βράδυ η Θεσσαλονίκη μετά την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.
«Φωτίζουμε την πόλη και στέλνουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας κι αλληλεγγύης. Γεμίστε τις καρδιές σας με αυτές τις αξίες και μεταδώστε τες στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ζέρβας, τη στιγμή που πάτησε το κουμπί για να φωτιστούν το ύψους, 18 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 50.000 λαμπιόνια led.
Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, διάρκειας πέντε λεπτών, που φώτισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της ενώ η εκδήλωση κορυφώθηκε με μια μοναδική συναυλία του Πέτρου Ιακωβίδη, που τραγούδησε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του.

Ο εορταστικός διάκοσμος

Συνολικά ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της οδού Φιλίππου φωτίζεται με 500.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με ένα κινούμενο light show ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.
Μάλιστα, στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ που συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.
Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, εξάλλου, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου, άρχισε τη λειτουργία της η χριστουγεννιάτικη αγορά που έχει στηθεί για την περίοδο των εορτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *