Friday , 26 April 2024

Αναβάθμιση του ΟΛΘ με την έναρξη κύριας γραμμής μεταφοράς containers προς 4 λιμάνια της βόρειας Ευρώπης από την CMA-CGM

Σε νέο κεφάλαιο της ιστορίας του μπήκε από σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την έναρξη του νέου service FEMEX της CMA-CGM, με το οποίο συνδέεται – για πρώτη φορά με κύρια γραμμή – με τέσσερα λιμάνια της βόρειας Ευρώπης και συγκεκριμένα με το Σαουθάμπτον (Βρετανία), Αμβέρσας (Βέλγιο), Ρότερνταμ (Ολλανδία) και Αμβούργου (Γερμανία).

Επιπλέον ως προς την εξαγωγή από Θεσσαλονίκη συνδέεται και με λιμάνια της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Γέμπζε, Γκέμλικ, Σμύρνης) καθώς και το λιμάνι της Τανγκέρης στο Μαρόκο, στη βόρεια Αφρική.

“Σήμερα για πρώτη φορά συνδέεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ήδη έφτασε το πρώτο πλοίο της CMA- CGM, με τακτική γραμμή με τη Βόρεια Ευρώπη. Αλλάζουν τα δεδομένα, μας εμπιστεύονται οι κύριες γραμμές, κάνουμε τις επενδύσεις, προχωρήσαμε στην αγορά των δύο γερανογεφυρών και ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι εν λειτουργία. Επομένως σήμερα θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την πρώτη είσοδο του πλοίου αλλά και την φορτοεκφόρτωση” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός πρόεδρος του δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, σύμφωνα επίσης με τον οποίον “σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βαφτίζεται ως λιμάνι διεθνούς σημασίας, γίνεται ένα λιμάνι που εξυπηρετεί κύριες γραμμές. Με την επέκταση του προβλήτα 6 αλλά και με τις άλλες επενδύσεις που γίνονται καταλαβαίνετε ότι ο χάρτης ήδη έχει αλλάξει”.

Ο κ.Λιάγκος εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες κύριες γραμμές το παράδειγμα της CMA-CGM, ενώ προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα η ΟΛΘ Α.,Ε. θα ανακοινώσει τη δημιουργία και τρίτου dry port στα Βαλκάνια.

Ο εμπορικός διευθυντής της CMA-CGM Ελλάδος, Γιώργος Νικόπουλος, υπογράμμισε ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στην διείσδυση από την Ελλάδα στη βαλκανική ενδοχώρα και ότι επενδύει συστηματικά σε πλοία που καίνε LNG, όπως και ότι η απευθείας σύνδεση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με τις βαλκανικές αγορές, με το σιδηρόδρομο, έδωσε γερή ώθηση στο μεταφορικό έργο της CMA CGM Eλλάς, ανεβάζοντάς την στην 2η θέση σε ότι αφορά διακίνηση containers από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην 3η θέση στην Eλλάδα συνολικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *