Friday , 26 April 2024

“Ανοίγει” από αύριο, Δευτέρα, ξανά για το κοινό η δημοτική Πλαζ της Αρετσούς στην Καλαμαριά

Προσβάσιμη στο κοινό θα είναι από αύριο, Δευτέρα, και πάλι η δημοτική πλαζ της Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr από τη δημοτική αρχή, αναλυτικότερα, με την άρση της καραντίνας ανοίγει ξανά από αύριο για το κοινό η πλαζ της Αρετσούς, ένα σημείο ιδιαίτερα προσφιλές στους κατοίκους της Καλαμαριάς, που κάθε Άνοιξη και Kαλοκαίρι συνηθίζουν να την επισκέπτονται για βόλτα και για να παίξουν τα παιδιά στην παιδική χαρά που υπάρχει στην αμμουδιά.

Ας σημειωθεί ότι η παρακείμενη μαρίνα της Αρετσούς δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά του ΤΑΙΠΕΔ, από το οποίο και εξαρτάται το πότε θα επιτραπεί ξανά η είσοδος στο κοινό.

Δεν θα γίνει η Ανθοέκθεση

Όσον αφορά την Ανθοέκθεση, που κάθε χρόνο διοργανώνει στην πλαζ της Αρετσούς η ΔΕΤΕΚ (Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς), φέτος τελικά – σύμφωνα με πληροφορίες πάντοτε από τη δημοτική αρχή – δεν θα πραγματοποιηθεί.

Στις 15 Απριλίου η ΔΕΤΕΚ είχε ανακοινώσει ότι μετά από διαβουλεύσεις του Δημάρχου Καλαμαριάς με τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ και έχοντας ήδη συζητήσει με την πλειοψηφία των ανθοπαραγωγών, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το θέμα της διοργάνωσης της Εκθέσεως καθώς και η πιθανή ημερομηνία μετάθεσης της, στις αρχές Μάϊου 2020. Στην ίδια ανακοίνωση πάντως ήδη τονιζόταν ότι  η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊο και οι συνθήκες επιτρέπουν ασφαλή διεξαγωγή της, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εκθετών, επισκεπτών και εργαζομένων της Εκθέσεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *