Friday , 26 April 2024

Γιατί ξαφνικά ο Κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη Θεσσαλονίκη;

Του Γ. Κατσιάνη

Πριν από λίγες εβδομάδες, πολιτικός της περιφέρειας ειδοποιήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ότι θέλει να τον συναντήσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Έτσι, το ραντεβού κλείστηκε και ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον κ. Χ.

“Ξέρεις, η ΝΔ έχει πρόβλημα σε δέκα εκλογικές περιφέρειες της χώρας και θέλω να με βοηθήσεις”, είπε προβληματισμένος ο κ. Μητσοτάκης και έδειξε στον συνομιλητή του την σχετική λίστα.

Μεταξύ αυτών ήταν και η Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου το ποσοστό της ΝΔ φέρεται να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

“Πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στην περιφέρεια. Να ασχοληθεί η κυβέρνηση περισσότερο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για παράδειγμα η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη”, πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Χ.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, μόνο που το δυστύχημα στα Τέμπη μετέθεσε την επίσκεψη για σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα.

Έτσι, 40 ημέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών προκειμένου να δικαιολογήσει με την παρουσία του μια σειρά από κυβερνητικές αστοχίες και παραλείψεις που αφορούν την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Μια πόλη που διαθέτει μόλις ένα μέσο μαζικής μεταφοράς (ΟΑΣΘ), στο οποίο δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις οδηγών και προσωπικού, παρά το γεγονός ότι δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Μία πόλη που εδώ και δεκαετίες περιμένει να ολοκληρωθεί το Μετρό.

Μία πόλη που ασφυκτιά από το κυκλοφοριακό, λόγω και των πρόδρομων εργασιών του Fly Over.

Μία πόλη που εδώ και χρόνια αναμένει την απόκτηση ενός παιδιατρικού νοσοκομείου, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις των κυβερνητικών παραγόντων.

Και όμως είναι η ίδια πόλη που σε οικονομικό επίπεδο λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από τις εταιρίες τεχνολογίας και έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.

Είναι η ίδια πόλη στην οποία πολυεθνικές εταιρίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό της, παρέχοντας απασχόληση με υψηλές αμοιβές, δύο και τρεις φορές πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Πραγματικά είναι κρίμα να μην βλέπεις τι δυνατότητες ανάπτυξης υπάρχουν σε μια πόλη που απέχει μόλις 503 χιλιόμετρα από το κέντρο και να το αντιλαμβάνονται ξένοι επενδυτές που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *