Saturday , 27 April 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πενταπλάσιες οι μεταδημοτεύσεις των εκλογέων – «1.172 το α’ τρίμηνο του 2023, ενώ 260 ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022»

«Έχουμε πάρα πολλή μεγάλη αύξηση μεταδημοτεύσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Το πρώτο τρίμηνο του 2022 είχαμε 260 μεταδημοτεύσεις και το αντίστοιχο, πρώτο, τρίμηνο του 2023 είχαμε 1.172 μεταδημοτεύσεις», λέει στο thesseconomy.gr ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας . Δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του 2023 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 έχουμε περίπου πέντε φορές περισσότερες μεταδημοτεύσεις. Και όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος κ. Κούπκας, «είναι λογικό διότι είναι μια χρονιά εκλογική. Είναι χρονιά διπλών εκλογών, εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, πρώτον ο πολίτης να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες και δεύτερον να ψηφίζει στον τόπο διαμονής και συμφερόντων του. Είναι κατανοητός ο κομματικός ανταγωνισμός αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκλογές κάθε φορά είναι μια ευκαιρία έκφρασης του ελληνικού λαού».

Δημοτικές εκλογές: Μέχρι 30/6 η υποβολή της αίτησης
«Για τις εθνικές εκλογές οι μεταδημοτεύσεις , η πρώτη αναθεώρηση, δηλαδή το σύστημα που ‘τρέχει’ το υπουργείο Εσωτερικών, ουσιαστικά αναθεωρήθηκε ο εκλογικός κατάλογος στις 28 Φεβρουαρίου. Δεν ξέρουμε ακόμη αν το υπουργείο Εσωτερικών θα προλάβει να συμπεριλάβει σε νέα αναθεώρηση του εκλογικού καταλόγου και αυτούς τους μήνες», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Και συμπληρώνει «όμως για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μία ασφαλής ημερομηνία που μπορούν οι πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταδημότευσης είναι στις 30 Ιουνίου. Πρακτικά μέχρι 30/6 όσοι έχουν ολοκληρώσει την υποβολή της αίτησης με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά μπορούν να ψηφίσουν στο δήμο που διαμένουν. Εμείς ως δήμος Θεσσαλονίκης είμαστε απολύτως έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα. Κάτι που φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε ψηφιοποιήσει το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του δήμου μας», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κούπκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *