Saturday , 27 April 2024

«Εραστές της ακινησίας» αποκάλεσε ο Κ. Χατζηδάκης όσους αντιδρούν στη συμμετοχή ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων

Του Γ. Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος όσων αντιδρούν στη συμμετοχή πιστοποιημένων επαγγελματιών στη διαδικασία της έκδοσης συντάξεων, εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές ξεκίνησαν να εκδίδουν συντάξεις… μέσα σε ενάμισι ή 2 μήνες (!) από τότε που ο υποψήφιος συνταξιούχος τους ανέθεσε την υπόθεση» και χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» τις αντιδράσεις όλων όσων είναι απέναντι στη συμμετοχή ιδιωτών.

«Οι εραστές της ακινησίας ενοχλούνται, διότι εκτός από την ιερή αγελάδα του Δημοσίου, στην έκδοση των συντάξεων μπορεί να συμβάλουν πλέον και ιδιώτες, όπως οι λογιστές π.χ. συμμετέχουν στην ολοκλήρωση φορολογικών υποθέσεων ή οι μηχανικοί με την υπογραφή τους υποκαθιστούν την Πολεοδομία εδώ και αρκετά χρόνια», υπογράμμισε  και χαρακτήρισε  «μέτρο κοινωνικής πολιτικής» την συμμετοχή των πιστοποιημένων επαγγελματιών.

«Ας εγκαταλείψουν λοιπόν την ξινίλα ορισμένοι που δίνουν μάχες οπισθοφυλακών μέσα στον ΕΦΚΑ. Και ιδιαίτερα στην Αθήνα ας σταματήσουν κάποιοι γραφειοκράτες να εμποδίζουν με διάφορες προφάσεις την πρόοδο αυτής της καινούργιας ρύθμισης. Τους ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να το ανεχθώ! Αρκετά πια με τις εμμονές και τους δογματισμούς», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *