Saturday , 27 April 2024

Η Θεσσαλονίκη, διαμετακομιστικός κόμβος για την περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης

Του Γ. Κατσιάνη

Η μετεξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε διαμετακομιστικό κόμβο για την περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνουν σήμερα στο ξενοδοχείο Grand Hotel η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ). (για περισσότερες πληροφορίες δείτε Διεθνές Συνέδριο «Βόρεια Ελλάδα: Γέφυρα μεταφορών Ανατολής & Δύσης» | ΟΦΑΕ (ofae.gr)).

Εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, της κυβέρνησης και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών θα συζητήσουν και θα καταθέσουν προτάσεις ώστε η Θεσσαλονίκη να μετατραπεί σε οικονομική μητρόπολη των Βαλκανίων.

Η πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων (Μετρό, ανάπλαση παραλιακού μετώπου, Fly Over), η σύνδεση του ΟΛΘ με το σιδηροδρομικό δίκτυο και η αναβάθμιση των υποδομών (έκτος προβλήτας, αεροδρόμιο “Μακεδονία”,logistics center στο στρατόπεδο Γκόνου) διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της πόλης μέχρι το 2030.

Άλλωστε, η ατζέντα των δεκάδων έργων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τα επόμενα χρόνια, δείχνουν την βούληση που υπάρχει για να καταστούν η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, γενικότερα, πρωταγωνίστριες των αναπτυξιακών δράσεων.

Ήρθε η ώρα επιτέλους να γίνει πράξη η περιφερειακή ανάπτυξη, αρχής γενομένης από τις οδικές μεταφορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *