Friday , 26 April 2024

Θεσσαλονίκη: Το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια «ανοίγει» σήμερα το απόγευμα η αυλαία των εκδηλώσεων για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης με αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική και στους παραδοσιακούς χορούς και θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.Στη γιορτή θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης 88, Κ’ και Τριανδρίας, το χορευτικό εργαστήρι της Χριστιανικής Καταφυγής Νέων Αγίου Δημητρίου, το χορευτικό ενηλίκων Αγίας Μαρίνας και Αγίου Δημητρίου Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, και ο Σύλλογος Τυχεριωτών Θεσσαλονίκης “Ακρίτας”.

Για αύριο Παρασκευή
Με ομιλίες σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα αρχίσει ο εορτασμός της εθνικής γιορτής. Από αύριο το πρωί σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης. «Από τις 8.00 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου προβλέπεται η φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων. Στις 10.00 π.μ. θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους μαθητές των σχολείων παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και των αρχών της πόλης.
-Στις 10.30 π.μ. θα γίνει η στέψη ανδριάντων, προτομών και των μνημείων Ηρώων.

Σάββατο 25 Μαρτίου
Με την επίσημη δοξολογία στις 10.00 το πρωί στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας θα ανοίξουν οι εκδηλώσεις ανήμερα της εθνικής επετείου. Στις 10.30 π.μ. θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Στις 11.15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

Κλειστοί δρόμοι
Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων και της παρέλασης στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι, ενώ ανάλογα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν και σε άλλους δήμους και κοινότητες του νομού Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Θεσσαλονίκης λόγω της παρέλασης στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου το Σάββατο (25-03-2023):
«Από τις 03.00΄ μέχρι και τη λήξη της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, 30ης Οκτωβρίου, λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,
-Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β.Γεωργίου με τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, Νικολάου Γερμανού, Ερμού, στο τμήμα της από την οδό Καρόλου Ντηλ έως την οδό Αγίας Σοφίας. Από τις 07.00 π.μ. θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς: λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, 30ης Οκτωβρίου, Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη λεωφ.Βασ. Όλγας μέχρι τη λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρατηγού Κακαβού, Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού, λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου, Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από τη λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νικολάου Γερμανού».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *