Friday , 26 April 2024

Θεσσαλονίκη: “Φυγή” στο εξωτερικό για τις γιορτές – Υψηλή ζήτηση και για εγχώριους προορισμούς

Ελάχιστες μόνο θέσεις είναι πλέον ελεύθερες στα οργανωμένα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες από ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, καθώς η ζήτηση φέτος ταξιδιών για τις γιορτές είναι υψηλότερη σε σύγκριση ακόμη και με το 2019 και οι κρατήσεις άρχισαν πολύ νωρίτερα.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Παρίσι και Λονδίνο – όπως επίσης και η Λαπωνία, για την οποία όμως οι εκδρομές ξεκινούν από Αθήνα – ενώ ζήτηση καταγράφεται και για την Κωνσταντινούπολη. Για Βιέννη, Βουδαπέστη και Πράγα υπάρχουν παράλληλα και οδικές εκδρομές.Στον αντίποδα, σε αντίθεση με παλαιότερες χρονιές δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση – τουλάχιστον μέχρις στιγμής – για το Μπάνσκο της Βουλγαρίας από τους φίλους του χιονιού-σκι.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον ταμία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνο Κουράκο, το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις αφορούν κυρίως εγχώριους δημοφιλείς προορισμούς, ιδίως σε περιοχές με χιόνια, όπως η Φλώρινα, ο Άγιος Αθανάσιος-Καϊμακτσαλάν, το Πήλιο, το Ελατοχώρι Πιερίας (βλ συνημμένη φωτογραφία). Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες από ξενοδόχους πολύ υψηλές είναι ήδη οι πληρότητες για τις ημέρες των εορτών στη Δράμα λόγω της “Ονειρούπολης” και στα Τρίκαλα λόγω του “Μύλου των Ξωτικών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *