Saturday , 27 April 2024

Καλαμαριά: Κάνανε “καινούριο” βανάκι με γκράφιτι – “Αναστενάζουν” από γκράφιτι και οι πυλωτές…

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει πλέον η “διακόσμηση” με γκράφιτι σε διάφορες περιοχές της Καλαμαριάς, με “πρωταγωνιστές” πιτσιρικάδες που προκαλούν ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

Από τα τελευταία “θύματά” τους, μάλιστα, είναι ένα (πρώην) κάτασπρο επαγγελματικό βανάκι, το οποίο όπως φαίνεται στη συνημμένη φωτογραφία έκαναν αργά χθες το βράδυ “καινούριο” , αναγράφοντας τα συνήθη ακατάληπτα σχέδια και λέξεις.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η εν λόγω “επίθεση” στο βανάκι έγινε γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα από τρεις πιτσιρικάδες και ο κόσμος ζητάει καλύτερη αστυνόμευση. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Τάσου Καρατάσου.

Αύξηση ανάλογων επιγραφών υπάρχει, επίσης, όπως αναφέρει φίλη του Thesseconomy.gr σε πυλωτές σε διάφορες περιοχές της Καλαμαριάς, όπως λ.χ. στην οδό Πασσαλίδη κοντά στο παρκάκι της Πασσαλίδη, με τους ιδιοκτήτες να έχουν βαρεθεί να …ασβεστώνουν για να καλύπτουν τα γκράφιτι. Πολλές φορές, όμως, ούτε αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει, καθώς οι εν λόγω “καλλιτέχνες” δεν επιλέγουν μόνο λευκούς τοίχους και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αναγκάζονται να ξαναβάψουν.

“Ας βγάζαν ένα νόμο να πληρώνουν την αποκατάσταση οι δράστες και σε περίπτωση που δεν είχαν χρήματα κοινωφελή εργασία σε ιδρύματα η στην καθαριότητα…Τότε θα βλέπαμε τη μαγκιά τους”, αναγράφεται χαρακτηριστικά σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση για το βανάκι στο Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *