Saturday , 27 April 2024

«Κεφάλαιο» ως και 17.000 ευρώ σε νέους άνεργους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν παρέχει ο ΟΑΕΔ

Στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, με επιδότηση έως 17.000 ευρώ στον καθέναν ή στην καθεμία από τους 2.500 ανέργους που θα επιλεγούν, προχωρά ο ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι νέοι και νέες, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια θα επιλεγούν ως βιώσιμα.

Τα στάδια επιλογής

Ειδικότερα, το πρώτο στάδιο θα αφορά στην πρόσκληση 5.000 νέων ανέργων από 18 έως 29 ετών που θα κληθούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους.

Ακολούθως, οι επιλεγέντες άνεργοι θα παρακολουθήσουν σεμινάριο διάρκειας πέντε ημερών, το οποίο έχει ως στόχο την επιμόρφωση και την απόκτηση γνώσεων σχετικά με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, θα επιλεγούν 3.000 επιχειρηματικές ιδέες.

Οι άνεργοι που θα τις υποβάλλουν, θα περάσουν από τη διαδικασία του coaching (υποστήριξη), η οποία θα διαρκέσει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο.

Από το σύνολο των επιχειρηματικών ιδεών, οι 2.500 (το 60% θα πρέπει να ανήκει σε γυναίκες) θα επιδοτηθούν με ποσά έως 10.000 ευρώ, εφόσον η παραμονή στο πρόγραμμα είναι 12 μήνες ή έως 17.000 ευρώ εάν είναι 18 μήνες.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός υλοποίησης του νέου προγράμματος, το οποίο πρόκειται να «ανοίξει» μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανέλθει στα 43 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *