Saturday , 27 April 2024

Κινητοποιήσεις στις 31 Μαρτίου από ΓΣΕΒΕΕ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστίασης κ.α. – Η εστίαση θα παραδώσει κλειδιά στο Μαξίμου και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Δεν μένουν μόνο στα λόγια, δηλαδή την έκφραση μόνο με δηλώσεις της δυσφορίας και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι κλάδοι τους οι έμποροι, επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες της εστίασης αλλά προχωρούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΣΕΒΕΕ έχει ήδη στείλει έγγραφο στις Ομοσπονδίες-μέλη της (τοπικές και κλαδικές), με θέμα “Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ για τη μη επαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας”, με το οποίο τις καλεί να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμοί του ΕΦΚΑ, εφοριών, Αποκεντρωμένων Περιφερειακών Διοικήσεων κ.ο.κ. Τα αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ, όπως επισημαίνεται στο ίδιο έγγραφο, αρθρώνονται σε τρεις άξονες: Επαρκής ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων – Διαγραφή των οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας χωρίς απώλειες συνταξιοδοτικού χρόνου και ελάφρυνση των φορολογικών συντελεστών – Πρόγραμματα επιδότησης του μη μισθολογικού και του μισθολογικού κόστους για τη διακράτηση των θέσεων εργασίας.  

Νωρίτερα σήμερα, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτωνμε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την απόφασή της για την παράδοση των κλειδιών της εστίασης στο Μέγαρο Μαξίμου στις 31 Μαρτίου και για την προσφυγή της στην δικαιοσύνη για την ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, ο κλάδος της εστίασης αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα μας, αριθμεί 80.000 επιχειρήσεις με σύνολο απασχολούμενων 432.000 άτομα, το 75,38% των επιχειρήσεων του κλάδου έχουν αναστείλει συμβάσεις εργασίας. και εκτιμάται ότι περίπου 200.000 εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Αυτές οι θέσεις εργασίας βρίσκονται σε επισφάλεια, καθώς περισσότερες από 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *