Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε άλλη πολιτική στο προσφυγικό. Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, θα...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε άλλη πολιτική στο προσφυγικό. Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, θα επιστρέφει, είτε στην Τουρκία, είτε στη χώρα προέλευσης του»

265
SHARE

Την αλλαγή της πολιτικής στο θέμα της χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί χορήγησης ασύλου, αναπροσαρμόζει τα δεδομένα και βάζει τέλος «στη χαλαρότητα» καθώς όπως σημείωσε, τα προηγούμενα χρόνια «σχεδόν καμία αίτηση ασύλου δεν τελεσιδικούσε».

«Το σύστημα, λοιπόν σφίγγει. Όποιος δικαιούται άσυλο, θα το παίρνει γρήγορα. Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, θα επιστρέφει, είτε στην Τουρκία, είτε στη χώρα προέλευσης του», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία κλειστών, προαναχωρησιακών κέντρων, τα σημεία των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι το εθνικό σύστημα επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων καρκινοβατούσε, εδώ και τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.     

LEAVE A REPLY