Friday , 26 April 2024

Λιγότερη γραφειοκρατία, φορολογικά κίνητρα και χρηματοδοτήσεις ζητούν οι startups

Περισσότερα κίνητρα για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) ζήτησαν από την Πολιτεία οι ομιλητές στο 1st Hellenic Impact Investing Conference που πραγματοποιήθηκε από τη Phοenix Capital, την TSOMOKOS και το Hellenic Impact Investing Network στο Μουσείο Μπενάκη.

“Οι εταιρείες χρειάζονται πρόσβαση σε κεφάλαια, τεχνολογίες και πόρους για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους”, τόνισε από την πλευρά του ο commercial manager της Sympower, Κώστας Αθανασόπουλος και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε “λιγότερη γραφειοκρατία και φορολογικά κίνητρα, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα, να γίνουν περισσότερες επιχειρήσεις δημιουργικές και να σημειωθούν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας”.

Από την πλευρά του, ο co-founder of Ten Million Hands, Leonardo Valettas,  ανέδειξε το θέμα της χρηματοδότησης, λέγοντας ότι αυτό που λείπει από το ελληνικό οικοσύστημα είναι ένα επενδυτικό ταμείο εκκίνησης (pre-seed investment fund) με ενσωματωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης.

“Αυτό θα στείλει ένα άμεσο και ισχυρό μήνυμα στην αγορά ότι υπάρχουν κεφάλαια που αναζητούν ιδέες impact. Χρειαζόμαστε, επίσης, και κρατική χρηματοδότηση. Η Silicon Valley δεν χτίστηκε με ιδιωτικά χρήματα. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια μικτή χρηματοδοτική προσέγγιση”, επισήμανε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *