Saturday , 27 April 2024

Παναγιώτης Κοκκόρης: «Άλλο πανεπιστημιακό άσυλο και άλλο άσυλο της ανομίας»

Η παραβατικότητα που παρατηρείται στους χώρους της πανεπιστημιούπολης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαιωάννου, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Παναγιώτης Κοκκόρης. 
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος, τονίζοντας ότι άλλο πράγμα είναι το άσυλο και άλλο το άσυλο της ανομίας.
«Είναι δέσμευσή μας να κάνουμε τις πιο αποφασιστικές τομές ώστε ο κορυφαίος εκπαιδευτικός θεσμός να απελευθερωθεί από κάθε αναχρονισμό και να σταματήσει να παρεμποδίζεται η λειτουργία του από οργανωμένες ή μη καταστάσεις που προέρχονται από χώρους, άσχετους με τον ακαδημαϊκό. Το έργο του Πανεπιστημίου είναι κρίσιμο για την κοινωνία μας και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο», δήλωσε ο κ. Κοκκόρης.

Επίσκεψη στο εργαστήριο της  “ARISTURTLE”

Στη συνέχεια, ο κ.Κοκκόρης επισκέφηκε το εργαστήριο της της ερευνητικής, φοιτητικής ομάδας Aristotle University Racing Team Electric ή αλλιώς “ARISTURTLE”.
Ο κ. Κοκκόρης είδε από κοντά τις εργασίες κατασκευής του ηλεκτροκίνητου, αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου που θα συμμετέχει, όπως και οι προηγούμενες κατασκευές της ομάδας, σε διεθνείς αγώνες «Formula Student», όπου διαγωνίζονται πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.
«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα στα κτίρια των πανεπιστημίων μας. Οι πόρτες αυτές πρέπει να ανοίξουν. Η ακαδημαϊκή κοινότητα να συνδεθεί ουσιαστικά πλέον με την κοινωνία, με την επιχειρηματικότητα, με τη βιομηχανία. Να αλληλεπιδράσουν. Ο κόσμος βαδίζει γοργά προς την 4η Βιομηχανική επανάσταση. Δεν θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη», υπογράμμισε ο κ.Κοκκόρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *