Saturday , 27 April 2024

Σε καλή κατάσταση ο 21χρονος Λευκορώσος που απεγκλωβίστηκε απο το Euroferry Olympia-Ελπίδες ότι ζουν και οι υπόλοιποι 11 αγνοούμενοι

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για ανεύρεση και άλλων ζωντανών εγκλωβισμένων επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia μετά τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό νωρίτερα σήμερα – 50 ώρες μετά την πυρκαγιά στο πλοίο – του 21χρονου Λευκορώσου επιβάτη, καθώς ο ίδιος ανέφερε ότι από το σημείο όπου βρισκόταν άκουγε φωνές και άλλων επιβατών. Στο λιμάνι του Πρίντεζι, στην Ιταλία, έφτασαν στο μεταξύ νωρίς σήμερα το πρωί άλλοι 48 διασωθέντες, τους οποίους μετέφερε το πλοίο Florencia, ιδιοκτησίας επίσης της εταιρείας Grimaldi και σύμφωνα την ιταλική Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Ο 21χρονος διασωθείς Λευκορώσος έφτασε με πλωτό ασθενοφόρο στη μαρίνα Γουβιών της Κέρκυρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πάντως η κατάστασή του φαινόταν καλή, καθώς κατέβηκε μόνος του από το πλίο με σκάλα. «Είμαι ζωντανός. Ζω;» ήταν τα πρώτα του λόγια μετά τη διάσωσή του, ενώ κατά την άφιξή του στην Κέρκυρα δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, αλλά είπε ότι είναι καλά. 

Tο πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στη βόρεια Κέρκυρα, συνεχίζονται και σήμερα οι ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη και εντός της ημέρας – εφόσν μειωθεί το θερμικό φορτίο – αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων έντεκα αγνοουμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *