Friday , 26 April 2024

Στο «μικροσκόπιο» του τέως αντιεισαγγελέα, Γ. Γεράκη 1.250 καταγγελίες για 7.500 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ

Του Γ. Κατσιάνη

Τάξη στη λειτουργία του ΕΦΚΑ επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στη σύσταση νέας μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του φορέα, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο τέως αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Γεράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεοσύστατη μονάδα καλείται να εξετάσει τα φαινόμενα καταγγελιών σε βάρος υπαλλήλων του ΕΦΚΑ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης, σήμερα υπάρχουν 1.250 καταγγελίες για 7.500 υπαλλήλους του φορέα, εκ των οποίων «οι συντριπτικά περισσότερες από αυτές δεν έχουν καν απαντηθεί(!)».

«Προφανώς δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι οι καταγγελλόμενοι είναι πράγματι υπεύθυνοι. Όμως, σε κάθε περίπτωση, έχουμε χρέος να βγάλουμε από την ‘αποθήκη’ αυτές τις καταγγελίες και να τις εξετάσουμε συστηματικά. Διότι οι πολίτες δικαιούνται μια απάντηση στα παράπονά τους», σημείωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Χατζηδάκης.

Νέα πυρά κατά των «εραστών της ακινησίας»

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «εραστές της ακινησίας» όσους αντιδρούν στις αλλαγές που γίνονται στον ΕΦΚΑ.

«Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ουσιαστικά μάς ζήτησαν οι υπάλληλοι του πιο προβληματικού Οργανισμού στην Ελλάδα να μην ελέγχονται! Να επιτρέψουμε δηλαδή να διαιωνιστεί το σημερινό καθεστώς που παριστάνει ότι ελέγχει τις καταγγελίες των πολιτών ενώ στην πραγματικότητα τους κοροϊδεύει. Μας επιτέθηκαν ακόμα επειδή βγάλαμε τους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ από το πειθαρχικό. Σάμπως είναι δουλειά των συνδικαλιστών να παριστάνουν τους κριτές στις υποθέσεις των συναδέλφων τους! Φαίνεται πως ορισμένοι στην αντιπολίτευση, για να κερδίσουν μια χούφτα ψήφους, προτιμούν να στέκονται μόνιμα απέναντι σε όλους αυτούς τους ανυπεράσπιστους  συνανθρώπους μας που ταλαιπωρούνται από τον ΕΦΚΑ», υπογράμμισε.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *