Saturday , 27 April 2024

Τον Ιούλιο οι αποζημιώσεις σε χιλιάδες πληγέντες αγρότες από τον παγετό

Μέχρι τέλος Ιουλίου θα καταβληθεί σε χιλιάδες πληγέντες αγρότες από  τον παγετό αποζημίωση, ύψους 155 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 40% της καταγεγραμμένης ζημίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός τονίζοντας ότι «το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί σε όλους τους παραγωγούς αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων».

Παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη των αποζημιώσεων για τον παγετό ο κ. Λιβανός υπογράμμισε πως «καμία ελληνική αγροτική οικογένεια δεν θα μείνει απροστάτευτη. Όλες οι ζημιές του παγετού θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας».

«Ο πρωθυπουργός έδωσε την ξεκάθαρη εντολή να αποζημιωθούν δίκαια όλοι όσοι επλήγησαν. Η αποζημίωση αυτή, όμως, θα είναι δίκαιη, και με βάση την ζημία που προκλήθηκε», σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ανακοίνωσε  την άμεση εκταμίευση 3,5 εκατ. ευρώ προς τον ΕΛΓΑ ώστε να μπορούν να καλυφθούν «τα άμεσα διοικητικά κόστη ώστε να συνεχίσει την εξατομικευμένη και ανά ιδιοκτησία εκτίμηση των ζημιών».

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υποβάλλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση κρατικής ενίσχυσης προς τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *