Friday , 26 April 2024

Το πασχαλινό αυγό του Νίκου Ανδρουλάκη και η Ανάσταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Του Γ.Κατσιάνη

Με ένα πασχαλινό αυγό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που έχει φόντο το οροπέδιο του Λασιθίου (φωτογραφία), ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε “χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευημερία”.

Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό μήνυμα που συμβολίζει την αναγέννηση του κόμματος.

Μία πορεία που ξεκίνησε πριν από 14 μήνες με την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η οποία έχει ως πρώτο σταθμό τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ημερομηνία ορόσημο για τις μετέπειτα εξελίξεις.

Θεωρώ ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα βγάλει ενισχυμένο τον κ. Ανδρουλάκη, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να κινείται μεταξύ διψήφιου και μονοψήφιου ποσοστού.

Να θυμίσω ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2021, οι δημοσκοπήσεις δεν θεωρούσαν τον κ. Ανδρουλάκη φαβορί για την ηγεσία του κόμματος αλλά τον κ. Λοβέρδο.

Τότε, διαψεύστηκαν, όπως και τώρα θα διαψευστούν όσοι θεωρούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, “λίγο” για την επανεκκίνηση του κόμματος και την μετεξέλιξη του σε κόμμα εξουσίας.

Προφανώς, αγνοούν την ανάγκη των πολιτών να εκφραστούν μέσα από νέα πολιτικά πρόσωπα, οι αποφάσεις των οποίων δεν έχουν στιγματίσει την κοινωνία, τα τελευταία χρόνια.

Αρκεί να λάβει κανείς υπόψιν του ότι οι μεγαλύτερες τραγωδίες στο Μάτι και στα Τέμπη σημειώθηκαν επί των ημερών των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, με τον θάνατο συνολικά 160 ανθρώπων.

Συνεπώς, πόσο πιθανό είναι να ψηφίσει ο πολίτης δύο πολιτικά κόμματα που δεν εγγυώνται την ασφάλεια του στην καθημερινότητα;

Πού δεν έχουν μεριμνήσει τόσα χρόνια να εγκαταστήσουν στο σιδηρόδρομο ένα αξιόπιστο σύστημα για την ασφάλεια των τρένων αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι το βόλεμα και η ρεμούλα;

Η εμπειρία των προηγούμενων ετών έχει ωριμάσει τους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν έργα και όχι κροκοδείλια δάκρυα.

#Μαζί μπορούμε καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *