Friday , 26 April 2024

Έκκληση του Δημάρχου Κιέβου προς τη Δύση για κουβέρτες και γεννήτριες για τους Ουκρανούς

Έκκληση στη Δύση για κουβέρτες και γεννήτριες απευθύνει η Ουκρανία. “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε τις ζωές του λαού μας και για να τον προστατέψουμε. Όμως, αυτός ο χειμώνας θα είναι μια τεράστια πρόκληση για μας” δήλωσε συγκεκριμένα στην εφημερίδα Telegraph ο Δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, και κάλεσε τη Δύση να στείλει επειγόντως κουβέρτες και γεννήτριες, διαφορετικά, όπως υπογράμμισε, “οι Ουκρανοί θα παγώσουν μέχρι θανάτου αυτόν τον χειμώνα”.

Οι Ουκρανοί βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το πολικό – στην χώρα τους – κρύο του χειμώνα μετά τις διακοπές ρεύματος από τα ρωσικά πλήγματα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και στο ευρύτερο δίκτυο.

Ήδη μάλιστα εκτιμάται ότι έχει υποστεί ζημία περίπου το 40% της συνολικής ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας από ρωσικές επιθέσεις με drone και πυραύλους και ο Δήμαρχος του Κιέβου κάνει λόγο για επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση. 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στα επόμενα 24ωρα κατά τις νυχτερινές ώρες οι θερμοκρασίες στην Ουκρανία αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση και να φτάσουν σε ορισμένες περιοχές ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *