Tuesday , 19 March 2024

Ήλιος με δόντια στη Βόρεια Ελλάδα –Στους -8,3 βαθμούς τα ξημερώματα η χαμηλότερη θερμοκρασία

Αν και ο ήλιος έχει κάνει την εμφάνισή του τσουχτερό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας σήμερα τις πρωινές ώρες και σε οκτώ περιοχές της χώρας καταγράφηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Σέλι όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -8,3 βαθμούς Κελσίου, στον Άγιο Παύλο Ημαθίας η θερμοκρασία ήταν στους -5,9 βαθμούς, στο Βαρικό Φλώρινας καταγράφηκαν -4,6 βαθμοί Κελσίου, στην Κλεισούρα Καστοριάς ο υδράργυρος «πάγωσε» στους -4,5 βαθμούς, στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης η θερμοκρασία τα ξημερώματα ήταν στους -3,9, στην Πτολεμαΐδα και στη Βεγορίτιδα Έδεσσας ο υδράργυρος… έπεσε στους -3,8 βαθμούς και στο Τέροβο Ιωαννίνων στους -3,6 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια καλύπτουν το 12% της χώρας
Σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στην Ελλάδα στις 26 Ιανουαρίου δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας καλύπτεται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη θα διατηρηθεί στα ίδια ή και λίγο ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η χαμηλή θερμοκρασία θα ευνοήσει τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *