Friday , 26 April 2024

Είστε ανασφάλιστος και άνω των 67 ετών; Δικαιούστε μηνιαίο επίδομα!

Τέλος στις παλινωδίες που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα, ως προς την συχνότητα χορήγησης του επιδόματος Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερήλικων βάζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στο εξής, οι αιτήσεις για το επίδομα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2022.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό οι πολίτες, δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά, εφόσον αυτά μπορούν να αντληθούν μέσα από τη διασύνδεση της πλατφόρμας με άλλες βάσεις δεδομένων.

«Με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος, ενισχύουμε οικονομικά τους ηλικιωμένους και ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες. Αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες, για το Επίδομα της Στεγαστικής Συνδρομής με σκοπό την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δικαιούχοι

Το επίδομα, ύψους 362 ευρώ απευθύνεται αποκλειστικά σε ηλικιακές ομάδες υπερηλίκων άνω των 67 ετών, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και μισθώνουν κύρια κατοικία.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, στην περίπτωση που κάποιος είναι άγαμος, χήρος ή διαζευγμένος, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ενώ για τους έγγαμους, το αντίστοιχο ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 8.640 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα δεν λαμβάνουν όσοι έχουν ιδιόκτητο σπίτι. #tv100skg  #smarteconomytv100                                                              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *