Friday , 26 April 2024

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε μέχρι και ο Λευκός Πύργος – Έπεσαν δέντρα, παρασύρθηκε ΙΧ, ζημιές σε καταστήματα

Μέχρι και ο Λευκός Πύργος πλημμύρισε στη Θεσσαλονίκη από τη χθεσινοβραδυνή πρωτοφανή νεροποντή, ενώ σε ποτάμια και χειμάρρους μετατράπηκαν βασικές οδικές αρτηρίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, πλημμύρισαν καταστήματα στο κέντρο και στη δυτική Θεσσαλονίκη, ένα σταθμευμένο ΙΧ παρασύρθηκε από τα νερά και προκάλεσε ζημιές σε ιχθυοπωλείο στις Συκιές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 500 (!) κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Ο Λευκός Πύργος θα παραμείνει κλειστός σίγουρα για σήμερα και ενδεχομένως και αύριο, καθώς τα νερά έφτασαν μέχρι και το ενάμισι μέτρο και επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κλειστό παραμένει επίσης από τα ξημερώματα το τούνελ του Ευόσμου στην Περιφερειακή οδό, στο ύψος της Μακρυγιάννη, όπου επιχειρεί η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, ενώ στην Εξοχή κοντά στο νοσοκομείο Παπανικολάου έχει προκληθεί καθίζηση του οδοστρώματος.

Στις Συκιές, στον δρόμο προς το Φιλίππειο υπάρχει πτώση δέντρου, ενώ ακόμη στο δρόμο από το 424 ΓΣΝΕ προς Φίλυρο έχει κλείσει η ιρλανδική διάβαση λόγω υπερχείλισης χειμάρρου.

Ζημιές υπέστησαν, επίσης, πολλά σταθμευμένα ΙΧ σε διάφορες περιοχές λόγω κάδων απορριμμάτων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ επίσης πλημμύρισαν πολλά καταστήματα στο κέντρο, ειδικά κοντά στα Δικαστήρια και στα Λαδάδικα όπως και το Περίπτερο 9 στη ΔΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *