Friday , 26 April 2024

Και άλλα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης και θανάτωσης ζώων σε Καστοριά και Πιερία

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις βάναυσης κακοποίησης ή και θανάτωσης ζώων σε αγροτικές περιοχές. Σε κάποιες μάλιστα καταγράφονται αλλεπάλληλα κρούσματα, για τα οποία θα έπρεπε να υπάρχει άμεση μέριμνα και διαλεύκανση από τις αστυνομικές αρχές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα (σ.σ. προς αποφυγή) είναι το χωριό Μανιάκοι της Καστοριάς, όπου βρέθηκαν ταυτόχρονα ένας σκύλος πυροβολημένος, ένας άλλος επίσης νεκρός δεμένος σε δέντρο σε προχωρημένη σήψη, ένα ακόμη σκυλάκι ζωντανό μεν αλλά αποστεωμένο δεμένο σε μαντρί και πλήθος οστών, δερμάτων και κεφαλιών άλλων σκύλων. Κοντά στο ίδιο χωριό, επίσης, προ μερικών ημερών είχε εντοπιστεί και μια αλεπού με κομμένα και τα τέσσερα πόδια της.

Στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, επίσης, στην Κατερίνη (Πιερία) κάποιος είχε κλείσει ένα σκυλάκι σε αυτοσχέδιο σιδερένιο κλουβί και το είχε παρατήσει σε χωράφι για να πεθάνει. Για καλή του τύχη το σκυλάκι εντοπίστηκε και περισυνελέγη από μια δημοτική υπάλληλο, η οποία προσπαθεί να του βρει σπίτι με τη βοήθεια φιλοζωϊκών οργανώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *