Saturday , 27 April 2024
×éåñïôïíçèçêå óçìåñá ï íåïò Ìçôñïðïëéôçò Êáóôïñéáò Êáëëéíéêïõ áðï ôïí Áñ÷éåðéóêïðï Áèçíùí êáé Ðáóçò Åëëáäïò Éåñùíõìï, Ï íåïò Ìçôñïðïëéôçò åêë÷ôçêå áðï ôçí óõíåäñéáóç ôçò Éåñá÷éáò ôçò Åêêëçóéáò ôçò Åëëáäïò óôéò 8 Ïêôùâñéïõ Óôç öùôï ï ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//ÉÅÑÁ ÓÕÍÏÄÏÓ

“Μήνυμα” Ιερώνυμου προς όσους ιερείς διαφωνούν με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Να πάνε στα σπίτια και στα μοναστήρια τους και να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος όσους ιερείς δεν ακολουθούν και δεν τηρούν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου , βάζοντας τις προσωπικές τους απόψεις πάνω από τις κοινές, κατά την διάρκεια της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Καστορίας, Καλλινίκου στον Καθεδρικό ναό της Αθήνας. Παραίνεση, που παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα των μέτρων για την πανδημία και τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων έξω από ιερούς ναούς.

Όποιος έχει διαφορετικές απόψεις, τόνισε σχετικά ο Αρχιεπίσκοπος, μπορεί «να αφήσει τα καθήκοντά του και να προσέλθει στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του, και από κει να έχει τις θέσεις τις δικές του…». Μάλιστα χρησιμοποίησε τη λέξη «αποτείχιση» και κάλεσε όσους τοποθετούν τη βούληση τους πάνω από αυτήν της Ιεράς Συνόδου να αποτειχιστούν και να ιδιωτεύσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *