Saturday , 27 April 2024

ΟΕΕΘ: «Να παγώσουν οι ασφαλιστικές εισφορές το 2023»

Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση το 2023 στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και στην οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ). 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ, Γιώργος Μουτσογιάννης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ έξω από το Διοικητήριο, η περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα πλήξει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των επαγγελματιών και των εμπόρων. 

«Ως ΟΕΕΘ, ζητάμε από το υπουργείο Εργασίας το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών το 2023. Σε περίπτωση που αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές εν μέσω ενεργειακής κρίσης, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες», δήλωσε ο κ. Μουτσογιάννης. 

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΕΕΘ, Π. Καρασαββίδης κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα της ομοσπονδίας στον αναπληρωτή προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας- Θράκης, Θεοφύλακτο Παπαδόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *