Saturday , 27 April 2024

Στο “σφυρί” και το λιμάνι του Λαυρίου

Του Γ.Κατσιάνη

Μετά τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση και του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ).

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο διαγωνισμός αφορά την απόκτηση του 50% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΛ Α.Ε.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου A.E.» (ΟΛΛ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του λιμένα Λαυρίου, μέσω σύμβασης παραχώρησης που έχει συνάψει με το ελληνικό δημόσιο με διάρκεια 60 ετών από την έναρξη ισχύος της (ισχύει μέχρι το έτος 2062).

Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης ενδέχεται να παραταθεί και εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, πριν από τη δημοσίευση της πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών (RequestforBindingOffers) από τους επενδυτές που θα προκριθούν στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Λαυρίου, λόγω της εγγύτητάς του με τις Κυκλάδες και το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, προσφέρεται ιδιαίτερα για τουριστική ανάπτυξη, με δραστηριότητες όπως η κρουαζιέρα και ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *