Saturday , 27 April 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης


Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε αργά το βράδυ ο 59χρονος σταθμάρχης για την τραγωδία των Τεμπών μετά τη μαραθώνια απολογία του. Είχε μεταφερθεί νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη λίγο πριν ξεκινήσει, λόγω κάποιων νέων στοιχείων που υπήρξαν και ενός τεχνικού προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 14:00 μετά το μεσημέρι άρχισε η απολογία του και διήρκησε περίπου 7,5 ώρες.

Οι κατηγορίες
Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.
Ο δικηγόρος του 59χρονου έκανε λόγο για αναμενόμενη απόφαση και δήλωσε ότι ο πελάτης του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και ότι προσπάθησε να βοηθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης προκειμένου να φτάσουμε στην αλήθεια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη δικηγόρος Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *