Friday , 26 April 2024

“Χλωμό” βλέπει φέτος η ΓΣΕΕ τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%

Του Γ. Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία δεν θα πετύχει φέτος τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%, εξέφρασε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Αργείτης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία ο κ. Αργείτης εκτίμησε πως θα επιτευχθεί ο ρυθμός ανάπτυξης που έχει θέσει η κυβέρνηση για φέτος, στο 2% του ΑΕΠ.

“Αυτός ο στόχος δεν υποστηρίζει την στρατηγική που έχει η κυβέρνηση όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να πάει να διεκδικήσει μείωση του, μέσω των υψηλών οικονομικών επιδόσεων”, δήλωσε ο κ.Αργείτης.

“Πάρτι” παραβατικότητας στην απασχόληση

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για “πάρτι” παραβατικότητας από την πλευράς των εργοδοτών, στον τομέα της αδήλωτης εργασίας.

“Φτάσαμε στο σημείο το 58% των συμβάσεων να είναι μερικής απασχόλησης”, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας ενός εθνικού επαγγελματικού ταμείου.

“Εδώ και μισό αιώνα, υπάρχουν σε χώρες με υψηλό δείκτη κοινωνικής προστασίας, όπως είναι η Νορβηγία και η Σουηδία. Θέλουμε να είναι υποχρεωτική και καθολική η ασφάλιση στο επαγγελματικό ταμείο”, σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *